esta alebo viza

zdravim vas vsetkych, chcem vas poprosit o radu. Bol som v usa v roku 2004 na j1 ako aupair no pobudol som tam do roku 2007 kedy som sam odisiel domov na Slovensko. nebol som vyhosteny viza som mal legalne na rok.Teraz s odstupom casu 7 rokov byvam a podnikam na Slovensku a chceli by sme ist s manzelkou na vylet do new yorku.Poziadali sne o viza esta - schvalene viza. Nasli sme si zajazd cez pelikan.sk na 7 noci v hoteli na manhattane - zaplatene...mame zajednane auto.....zaplatene...vsetko zatial ok...No cim viac sa zaujimam o problematiku viz tym viac som zneisteny.....mate nejake skusenosti??.... pustia ma?... (manzelka v usa nebola este)....alebo si dat este ziadost o klasicke viza na ambasade?....-mam prijem ok svoju firmu a nejake tie nehnute lnosti......alebo len proste ist - a splnit sen manzelke :-)... vdaka za akukolvek prospesnu radu

So, 25/01/2014 - 21:27 obavam sa ze to fungovat

obavam sa ze to fungovat nebude...je to loteria tak 50/50.Ked si ziadal o estu na 100% si klamal.Kebi nie tak ti ju neschvalia ale poslu ta nech si ziadas o viza.To ze si pretiahol pobyt ta z esty automaticky diskvalifikuje,ked to nepriznas tak esta to nepozna.Je mozne ze na to nepride ani uradnik po prilete do USA.Mozne ale nie iste...ak na to prijdu(vcelku jednoducho) tak nemas sancu ze ta do USA pustia.Mas v podstate dve moznosti,bud skusit ist na tu estu...a zatlkat a zatlkat...proste nepriznat ze si v USA bol nejaky cas nelegalne...alebo ist na ambasadu ,poziadat o viza a vsetko vysvetlit...nepriznat ze si v USA pracoval ale tvrdit ze si sa tam zabudol a trebars tie dva roky surfoval;-)))
Pravdepodobne ti to ale prepacia az po 10tich rokoch co si USA opustil...Takze tazko radit.Osobne bi som to ryskol na estu a tvrdil bi som ze som sa z toho aupair vratil normalne v termine...lenze musis pocitat aj s tim ze ta do USA nepustia ...to riziko je realne...

So, 25/01/2014 - 23:24 uplne suhlasim s Citrusom,

uplne suhlasim s Citrusom, jednoducho vysvetlene, no ja by som v tejto situacii neriskoval vycestovat na Estu, ibaze ti nebude vadit pripadne vratenie z letiska v US, co je vysoko pravdepodobne

Ne, 26/01/2014 - 07:36 hm idem teda na ambasadu

vdaka za odpovede. Esta sa vsak nepytala na prekrocenie viz v minulosti....same ine teroristicke veci.....cital som skorsie prispevky bolo to fakt 50/50 uspech neuspech.....idem teda na ambasadu. ukazem uz zaplateny zajazd s obojsmernou letenkou; ukazem ze mam na slovensku silne vazby - firmu; vypisy z uctu a katastra a tiez ze tu nechavame na tyzden dceruu starych rodicov....i ked som pozeral tu ambasdu stranku to je hotova vysoka skola to vyplnit - take jednoduche az to zlozite je :-)....ok teda ide sa do Bratislavy verim ze ti dam :-)))))... (predsa nechcu aby som tam poslal nahnevanu manzelku :-)

Ne, 26/01/2014 - 13:52 no to prave nenviem ci je

no to prave nenviem ci je dobry napad...
v podmienkach kdo moze o esta ziadat je jasne danne ze si neprekrocil povoleny pobyt ...to ze to nenajdes v dotazniku nic neznamena.Pokial pojdes na ambasadu a priznas ze si bol v USA ilegalne tak je pravdepodobne ze ti povedia tych 10 rokov...podla mna dokonca pravdepodobnejsie nez ze ti po prilete do USA na esta na to prijdu pokial budes zatlkat....
A pametaj ze ani regulerne viza ta na vstup neopravnuju...i ked ich dostanes nemas vstup isty a mozu ta dokonca vratit zo stejneho dovodu pre ktore o ne chces ziadat...

Ne, 26/01/2014 - 14:02 hm tak teraz fakt neviem...

Keby som to nerobil pre manzelku ako darcek tak by som sa na to......o seba sa nebojim prinajhorsom zase len pridem na Sr..horsie je ako by si uzila vylet sama bez sprievodcu...prevdou je ze som necital podmienky esty a vyplnil som estu pravdivo rltam sa nikde nepytali na prekrocenie....i ked je otazne ako to budu brat kedze biley papier i-94 tusim som nevratil....teda neviem ci tam este nahodou v systeme nefigirujem ze som vobec neodisiel....kurna...fakt neviem...musim to premysliet...asi sa neda moc spolirhat na to ze letim na jfk kde by mali byt "lepsi"imigracni pracovnici.....alebo ist na ambasadu ked dostanem pojdeme ak nie pojdeme Europu opacit niekde :-))....

Ne, 26/01/2014 - 14:17 budem hadzat cisla uplne

budem hadzat cisla uplne nadivoko a neber to doslova...skorej len tak obrazne...
1)pokial budes zapierat tak dajme tomu 70% ze ta na esta pustia...

2)pokial povies pravdu a poziadas o viza tak mas 20% ze ti viza daju a 80% ze ta potom do USA pustia....

3)ziadat o viza a nepriznat prekrocenie pobytu nema v tvojom pripade logiku uz vobec....

podla mna to vizami len skurvis a skomplikujes....

Ne, 26/01/2014 - 14:19 pokial si pobyt prekrocil je

pokial si pobyt prekrocil je len dobre ze si i-94 nevratil;-)

Ne, 26/01/2014 - 15:37 prekrocenie viz

o 3 roky, to ta urcite na letisku otocia a 10 rokov zakaz vstupu. Ked poziadas o turisticke viza namiesto esty, to ti tiez je k nicemu. Uradnik na letisku ta aj tak otoci ak ich nahodou dostanes. Oni si velmo lahko zistia kedy si z usa vycestoval. Chod radsej na vylet do Kanady alebo niekam inam. Mozes skusit napr. prechod cez most na niagare ako turista na estu. Tam ta max. otocia spat do kanady a ak prejdes zober bus do NY.

Ne, 26/01/2014 - 16:26 ,,urcite,, je nepresne...

,,urcite,, je nepresne... povedal bi som ,,pravdepodobne,,. Neodovzdal i94 a je to par rokov...takze sanca ze mu to prejde je, a je realna . Poznam ludi co do USA chodia a mali podobny problem,ide hlavne o to prejst na estu prvy raz....potom je riziko uz minimalne.Ovsem planovt dovolenku za tychto podmienok....ja ti neviem asi vazne radsej ta Kanada;-)

Ne, 26/01/2014 - 18:18 to

ze neodovzdal i94 je prave ten problem. Ved to sa na immi okamzite objavi na obrazovke a overenie zaznamov leteckych spolocnosti je zalezitost na par minut. Sanca by bola iba ak pri odchadzal napr cez mexiko a nebol by o tom nijaky zaznam kedy usa opustil.

Ne, 26/01/2014 - 19:32 tak idem do jamy levovej ...do Ba

dnes sme to so zenou preberali a vyslo nam to ze pojdem teda na ambasadu sa pokusit o zazrak kedze som optimista a verim ze v marci budem zut prave halusky v astorii tak idem do toho....je to vacsia sanca ako 1:1000 000 co ma pohana vpred:-). a aj keby...jeden New york hore dole pojdeme kuknut nieco ine....takze zajtra robim digitalnu foto vypisujem formular online platim 120evry a cakam na casenku.....potom len povedat moju story ktoru si vopred poviem prerozpravat amikovy za okienkom s happy endom na konci :-)))). vraj casenky su do 2-3 dni takze do konca tyzdna mame ortiel i na papieri ...dam vediet viem ze prepisem kladnu statistiku :-))).. trimce paluchy !!!

Ne, 26/01/2014 - 21:50 nechcem ta strasit, ale ci ty

nechcem ta strasit, ale ci ty viza turisticke dostanes na ambasade alebo nie je ti prd platne. Pokial immi na letisku zisti prekrocenie pobytu, caka ta okamzita deportacia a tu stranku s vizami mozes pouzit na zachode.

Po, 27/01/2014 - 06:11 neziadaj o viza chod na ESTA

kedze si bol v USA na J-1 viza bol si pusteny (peciatka na I-94 )na d/s (duration of status) - nemal si urceny konkretny datum odchodu z USA. Podla INA, hoci si bol out of status nenadobudol si "unlawful presence", preto sa na teba zakaz vstupu nevztahuje. Kludne cestuj na ESTA, ak budes ziadat o viza, pravdepodobne ti ich zamietnu, ako to spravidla rutinne robia pre vacsinu ziadatelov o turisticke viza z krajin ktore su vo visa waiver program.

Po, 27/01/2014 - 06:12 verime :-)

no s etsou je to 50/50 s moznymi vizami 70/30 .....je to lepsia sanca ako 1:1000 000 neskusim neuverim ...idem do BA krok cislo jedna. a keby aj nahodou nie tak sa rak malo stat
...

Po, 27/01/2014 - 06:37 dodatok

vo formulari na ESTA je otazka ohladom porusenia podmienok pre vstup do USA na predchadzajucu ESTA teda ci si bol dlhsie nez povolenych 90 dni;
CP bude vediet o tvojom predchadzajucom pobyte v USA, ked sa Ta budu na to pytat povedz pravdu, v ziadnom pripade neklam, mozno Ta poslu na secondary inspection, ale urcite Ta pustia do USA.
F1, J1, NATO a ine G visa holders su "admitted" for Duration of Status, pokial na to ze si out of status neprisli Immigration officer or Imigration Judge pocas adjudication your application for benefits - paragraf 212 INA sa na teba nevztahuje (zakaz vstupu). USA je krajina zakonov, CP (hranicna kontrola) musi konat podla zakonov, nemozu Ta nevpustit ak nemaju zakonny dovod.
Ked neveris urob si search na J1 overstay na nete. Je tam toho dost.
Ak si teda bol v USA na J1, nezmenil na ine viza pokial si tam bol, kludne cestuj na ESTA.

Po, 27/01/2014 - 06:55 todor...

vdaka prve pozitivum :-)... neviem xi si cital od zaciatku ale pretiahol som to o dva roky...ak je teda ok co vravis nemal by byt mozno problem ani na ambasade kde preukazem jasny ciel v usa - zajazd a zaplateny pobyt a letenka a auto z pozicovne a mozem dokazat aj silme vazby doma a dcerku nechavame doma tiez...a ked dam do toho smutne oci...to musi vyjst !!!... v kazdom pripade vdaka za prispevok resp. kazdemu.....verim ze budem doplnat len pozitivne riadky koncom tyzdna :-)

Po, 27/01/2014 - 13:37 ja by som asi tiez skusil iba

Obrázok používateľa milujem

ja by som asi tiez skusil iba ESTU.. Oni poslednou dobou zamerne zamietaju vacsinu turistickych viz prave preto, ze je esta

Druha vec je, ze ci mas VISA alebo ESTA, tak na imigracnom budes mat stale tu istu sancu :D Tak ako tak to budes muset obstat pred imigracnym. Jemu je jedno ci ti v BA dali viza. Cele to je iba o tom, ci mu ukaze pocitac ten prekroceny pobyt.

BTW: nechcem ti poradit zle, ale ja by som ten overstay dobrovolne nepriznaval. Viem, ze clovek co prekroci turisticke viza alebo estu, tak leti na 100% najblizsim lietadlom domov.

Ale teda neviem, jak to je s J1. Todor znie dost presvedcivo :D

Drzim palce, daj vediet

Po, 27/01/2014 - 14:04 todor todor...

pises pekne ale je to k nicomu!
,,de jure,, je pekna vec ale ,,de facto,, este krajsia!
Okrem toho perly typu
,,nemozu Ta nevpustit ak nemaju zakonny dovod,,
necitavam casto ani na tomto foru!
Na vstup do USA NEMAS NAROK na ziadny zo spomynanych viz a uz vobec nie na estu! Je len na imigracnom uradnikovi ako sa vyspal a ci ta pusti...Staci jeho nazor ci podozrenie....!pokial ta nepusti NEPOTREBUJE DOVOD!
Este vysvetlenie k tomu ze sa na prekrocenu i94 nema zakaz vstupu....ano nema...ale v momente ked na to pridu tak mu realne hrozi!A rada nech sa prizna je dooost stupidna!Kebi ju bol odovzdal ma skutocne problem...takto ma sancu pokial bude tvrdit ze odisiel na cas.Uradnik sa dost mozna nebude tym chciet zaoberat a povie si ,,zas ten bordel v papieroch,,
Ps.Ist v tejto situacii pre viza je UPLNA BLBOST!S najvacsiou pravdepodobnostou ich nedostane

Po, 27/01/2014 - 22:13 liptovero

pojdes do basy ty hajzel

Ut, 28/01/2014 - 00:49 CBP bude vediet ze bol v USA

CBP bude vediet ze bol v USA out of status, to vsak nie je dovod na zakaz vstupu; unlawful presence je, ale tu dotycny nemal, kedze bol v USA na D/S; ide o pravny koncept v US immigracnom prave;
ja som nenavrhoval, aby sa on priznaval k poruseniu, ale ked sa ho na to CBP bude pytat - vraviet pravdu, pretoze potom ho na 100% poslu naspat (fraud or misrepresentation of material fact in connection with applying for entry to USA warrants refusal of entry and lifetime bar to apply for re-entry);
nikdy uz nedostane viza ani mi neschvalia ESTA v ramci VWP;
vsetko je v INA a na CBP.gov, ja som to nevymyslel.

Ut, 28/01/2014 - 00:57 to todor

znie to zaujmavo len sa to roschaza s tym co mam skusenosti zo svojho okolia...Takze prekrocenie pobytu na i94 kludne o dva roky nie je dovod na zamietnutie vstupu?Tak to chapat?mas po ruke daky odkaz?...dost ma to zaujma.
Ide o to ze prax je ina,toto asi nevedia ani imigracny uradnici(co bi ma neprekvapilo)
Kazdopadne chces trvat aj na tom ,,nemozu Ta nevpustit ak nemaju zakonny dovod.,,?

Ut, 28/01/2014 - 23:24 out of status vs unlawful presence

zavisi "mean of entry"; ak alien je admitted for specific time, na I94 (ktoru od 06/2013 spracuvaju elektronicky, tj nie je ziaden papier vlozeny do pasu) mas konkretny datum dokedy je stay authorized): neopustis USA najneskor v ten den, nasledujuci den si out of status a unlawfully present. Ak porusis podmienky vstupu aj pred tymto datumom (unauthorized employment) si out of status ale lawfully present. Ak si unlawfully present viac nez 180 dni a menej nez 365, vztahuje sa na Teba automatcky 3-yr re-entry bar, ak si unlawfully present viac nez 365 dni, 10-yr re-entry bar.
Ak je alien admitted for "duration of status" D/S, po poruseni podmienok pre vstup je out of status ale unlawful presence musi byt determined by IO or IJ (Imm officer or judge).

Consular officers alebo CBP odpovedajte na otazky pravdivo, inak je to fraud/mirepresentATION .....sure way to f..k it up for good.
Oni aj tak vsetko vedia, od 90-tych rokov buduju rozsiahle databazy (TECS, APIS, CLASS)

St, 26/02/2014 - 22:07 hmmm

ja by som sa urcite bala a opravnene. oni maju vsetko ulozene a presne vedia kedy clovek prisiel a odisiel. kedze si ten prvy raz ostal nelegalne dlhsie, podla mna to budu vediet a bude z toho zle.

St, 28/01/2015 - 21:29 ako to dopadlo?

ja som bola v 2010 v US na J. Tiez som to natiahla, ale iba o dva mesiace. Tento rok by som chcela ist cestovat a zvazujem, ci vybavit viza alebo to risknut s estou ako tu niektori radia. Chcem sa opytat ako dopadla tvoja skusenost. Udelili ti viza, dostal si sa bez problemov cez imigracne? Dakujem.