ESTA a svadba USA

Ahojte, o pár týždňov odchádzam do USA na základe povolenia ESTA. Môj priateľ je americkým občanom a po mojom príchode sa chceme vziať. Tak teda je pravda, že aj napriek svadbe sa budem musieť po 3 mesiacoch ako uplynie povolenie na vycestovanie, vrátiť na SR a čakať na papiere alebo môžem už zostať tam? Názory sa na fórach rôznia a ja začínam mať dosť veľké obavy z možných problémov, preto prosím, ak si presne takýmto niečím niekto prešiel alebo o niekom takom vie, ozvite sa. Budem vám vďačná za všetky postrehy a info ;)

Pi, 27/01/2012 - 16:34 moj nazor je ze mas tri

moj nazor je ze mas tri moznosti

a) poziadat o snubenecke viza na SK skor nez pojdes do USA
b) pokial prides do USA na ESTA tak mozes po svadbe odcestovat na SK a tam cakat na papiere.
c) prides na ESTA a po svadbe cakas na papiere v USA,v tom pripade naopak nesmies USA opustit dokial nedostanes GC alebo zvlastne povolenie umoznujuce navrat.

ostatny nech ma doplnia alebo opravia

Pi, 27/01/2012 - 16:37 len dodam ze ak budes

len dodam ze ak budes vstupovat do USA na ESTA tak NESMIES sa o planovanej svadbe ani zmienit(dovod na zamietnutie vstupu)
Neskor budes len tvrdit ze ste sa pre svadbu rozhodli az ked si uz bola v USA.

Pi, 27/01/2012 - 16:46 No ja planujem využiť teda tu

No ja planujem využiť teda tu tretiu možnosť...nepotrebujem vycestovať naspať, len fakt nechcem mať žiadne veľké problémy...určite by som sa pri vstupe do krajiny o tom ani len nezmienila (nie som "samovrah") :D oficialne chcem precestovať štáty...turistika a tak... a ty si v USA ako?

Pi, 27/01/2012 - 16:58 ja som v USA doma

ja som v USA doma

Pi, 27/01/2012 - 23:58 Zaziza radsej si to este

Zaziza radsej si to este poriadne prestuduj a pocitaj fora.

Na turistu sa vydavat da, na estu neviem ci to nie je este prisnejsie...

Aby si nemala problemy...

So, 28/01/2012 - 01:04 osobne nevidim dovod preco

osobne nevidim dovod preco nepoziada o snubenecke viza...je to formalita a dost to vsetko zjednodusi.

Št, 15/03/2012 - 05:54 Cirus no neviem ci v tom

Cirus no neviem ci v tom tretom pripade ako pises je OK cakat tu.Na ESTU tu moze byt iba 90 dni a musi sa vratit spat pretoze to je turisticke "viza".O OK beriem spat,citala som to este raz ze oni chcu mat svadbu v USA tak potom jasne ze ak podava papiere v USA musi cakat tu a nemoze vycestovat az po obdrzani GC.Neviem kolko to trva tu ,ale ja som cakala vyse roka na SVK !

Ne, 01/04/2012 - 14:32 pozri si to tu

odborne sa to vola Adjustment of status a tu si pozri "ineligibilities": http://www.immihelp.com/greencard/adjustmentofstatus/ predposledny paragraf uplne dole...

Ut, 28/08/2012 - 05:37 Je to tam trochu nejasne

Je to tam trochu nejasne uvedene. "...., unless you are applying because you are an immediate relative of a U.S. Citizen (parent, spouse, widow, widower, or unmarried child under 21). Kazdy si to moze vysvetlovat inak. Znamena to, ze ked sa zoberu v USA do 90 dni, tak potom ako "spouse" kvalifikuje o zmenu statusu? Alebo to znamena, ze musi byt "spouse" este predtym nez pride do USA cez ESTU?

Ne, 02/09/2012 - 04:52 esta a GCOoo

Zazira,je to uz par mesiacov,co si sa pytala na danu temu,ozvi sa ,uz urcite vies,ako to funguje.Alebo niekto iny.