Villa Vino Raca dobre vino na SK

Z mojej nedavnej navstevy na SK by sa toho dalo napisat, ale som si isty ze to uz vsetci poznate z vlastnych zazitkov. Takze len tolko - v Kauflande tam predavaju novu znacku vina (link), prudko pitne a za ludove ceny (cca 3 evri). Jasne, ze dostat aj ine kvalitne znacky, ale nie za taketo ceny. Maju snad 10-15 druhov, z ktorych som vyskusal 7-9, vsetky velmi slusnej kvality, najlepsi bol asi Ribessa - vino z ciernych ribezli. Na zdravie.
Zla sprava pre Rada - Topvar a aj Bazant 10-ky padli kvalitou dole. Suverenne vedie Saris.
http://www.villavinoraca.sk/
Este najnovsi vtip import - Anglican, Francuz a Cigan sa tromfuju ake maju manzelky:
Ang. - moja zena ked ide na koni tak sa nohami dotyka zeme - a nie preto, zeby ten kon bol taky maly, ale preto ze ona ma take dlhe nohy.
Fra. - moju zenu ked chytim okolo pasu tak sa mi moje prsty dotknu na druhej strane - a nie preto, zeby som mal take velke ruky, ale preto ze ona je taka stihla.
Cigan - ja ked moju zenu pred odchodom do prace tlapnem po zadku tak sa jej zadok este stale trasie ked sa vratim z prace - a nie preto, zeby mala ten zadok taky velky, ale preto ze ja sa tak rychlo z prace vratim. :-))))))

Ne, 15/01/2012 - 03:09 heh pekny vtip :)

heh pekny vtip :)

Ne, 15/01/2012 - 18:25 cau Amesk,o 10-ke nic

cau Amesk,o 10-ke nic neviem,dlho som nepil,ale o 12-ke mam cerstve info.pred par dnami som "vykopol" na JFK navstevu z SK.okrem tresky/rybacieho salatu,bryndze,Nitrana,Pali pastek,domacej frndzalice a inych veci doniesli aj 14 0.5l Topikov a jedneho Corgona.tak som si z chuti dal...bolo vyborne :)
...hovoris,ze Saris je lepsi,ale pocuj,dnes sa v tom uz ani diva svina nevyzna.vies co je napisane na plechovici Topvar 12ky?
Vyrobca - Pivovary Topvar,a.s.,Pivovarska 9,08221,Velky Saris Slovensko.

ozaj,a co hovoris na ceny na Slovensku v obchodoch celkovo?ked som sa pytal brata,kolko stoji ten rybaci salat,co doniesli(maly kelinok,za 2lyzice) a povedal,ze niekde aj 1euro,v akcii 79centov,tak som zagulal ocami.trochu drahe myslim...

Ne, 15/01/2012 - 21:23 Rado, ja pijem aj 12-ku

Rado, ja pijem aj 12-ku (samotnu), a 10-ku k jedlu. Podla mna na 10-ke sa najlepsie prejavi kvalita pivovaru, pretoze je tym ze je redsia "setrenie/ciganstvo" pri vyrobe sa ukaze ovela markantnejsie. Neviem ci ten Saris vyraba ten isty pivovar ako Topvar, nekukol som si to na flasi, na nalepke je napisane len Saris a podpis majstra sladka. Corgon, Kelt, Bazant a Topvar davam do B-cka. Gemer, Smadny mnich do C-cka. K cenam len tolko - ked je to drahe pre nas, ake drahe to musi byt na tie ich platy? btw, v Rakusku tie ceny su este vyssie a supermarkety pri hraniciach su plne zakaznikov Slovakov (niekde aj pracuju Slovenky ako predavacky) - lebo vraj ten isty vyrobok, napr. nemeckej firmy predavany v obchode v Rakusku ma vyssiu kvalitu ako v obchode na SK - pekne svinstvo. Rakusania nas povazuju za odpad - kasirka ked videla ze sme Slovaci mi nablokovala namiesto 1 balika klobasy 2 baliky. A to som mal len asi 5 veci dokopy. Ked som sa vratil ku nej to reklamovat ani nechcela vidiet casablok rychlo mi vyplatila 3 eura (malo byt 2.99). A to nemecky neviem a ani ona anglicky. Ale najhorsi bol ten vyraz v jej ksichte - niezeby sa aspon snazila zahrat prekvapenie a lutost ze urobila chybu - jasne mi dala najavo: oshuk mi nevysiel, tak si ber tie prachy, padaj a nekaz mi tu vzduch.
Minuly rok jedina "jedla" treska bola ta vazena v kauflande ALE tento rok uz sa aj ta pokazila a bola "nejedla".

Ne, 15/01/2012 - 21:39 amesk: zase to neprehanaj s

Obrázok používateľa milujem

amesk: zase to neprehanaj s tou treskou. Ako mozes porovnavat vazenu tresku? Kazda znacka chuti inac a existuje povedzme 5 - 10 znaciek. Ale ked kupujes vazenu, tak ani nevies co to je za znacku. (Ci to teda je ta ista, co si mal naposledy)

Ale ak ti mozem z vlastnej skusenosti povedat, tak ked som mal asi 15 tak som brigadoval v jednom supermarkete a vazena treska sa robila z normalnych balenych, ktore expirovali.. Predavat na pulte sa uz nemohli, tak sa vsetky nalievali do misy na vazenie.

Ale co som tym chcel povedat je to, ze za poslednych 10 rokov som vazne nezaznamenal zmenu kvality ani chuti

Ne, 15/01/2012 - 21:52 Nehadam sa o chuti, lebo

Nehadam sa o chuti, lebo vsetky tresky vlastne chutia podobne - majoneza, ocot, cibula, sol, korenie a horcica. Ide mi o strukturu (texture, textura?) aby v nej boli kusky masa a nie pomlete koze, plutvy, ziabre, kosti,...atd. Minuly rok ta treska v Kaufe mala v sebe kusky, teraz je uz len na jemno pomleta kasa (ako ostatne znacky).

Ne, 15/01/2012 - 22:56 Ja som si tresku v

Ja som si tresku v supermarkete naposledy kupil este pred 5 rokmi ako student VS. Kamarat neskor dostal z tresky z toho isteho supermarketu salmonelu, ktora mu sposobila zapal pankreasu a vazne zdravotne nasledky. V Amerike by uz od supermarketu vysudil miliony, no u neho doslo hlavne k pochybeniu lekarov, co je zase u nas celkom casty jav...
Odvtedy si dam len tresku robenu doma, ak je prilezitost.
Pocul som nedavno o tomto http://www.bufettreska.sk/?galeria#, ale mohli to tam spravit retro na stojaka, tak ako to kedysi davno byvalo u nas v lahodkach :). Sak si kupte niekto v US franchisovu licenciu, aby ste mali pravidelny prisun, len kto iny by to tam zral, ze :D.
Co sa tyka toho piva, tak to zasiahlo ako SK, tak aj ČR, ze vacsina pivovarov je vo vlastnictve bud Heinekenu alebo SABMiller a preto uz vacsina piv chuti rovnako, ked sa pouziva ten isty proces aj suroviny. Napr. take Starobrno ani Cesi nevedia, ze ho robia v Hurbanove :D a furt si chvalia to ceske pivecko a nadavaju na slovenske patoky.
Posledne dva-tri roky sa im to rozbehlo aj s pivom v tych velkych plastovych flasiach, ale to hlavne kvoli mladym zacinajucim alkoholikom, studentom s nizkym budgetom a vikendovym chatam. Urcite sa oplati skusit piva z rodinnych pivovarov ako Sandorf v Prievaloch, alebo ERB v Banskej Stiavnici, kde ma majitel aj krasny zrekonstruovany objekt v historickom centre s chutnou kuchynou. Ci sa daju kupit v obchode to veru neviem, ja kupujem vacsinou Bazanta, Plzen, alebo ked sa chcem potesit tak Svijany.
Vo vinach sa nevyznam, ale kvalita slovenskych vin ide rokmi hore, tento rocnik 2011 bol vraj velmi vydareny, aspon tak tvrdi moj otec a ten ma k vinu silny vztah.
Z restauraciami je to na SK naozaj rozne a niekto kto to nema prechodene vacsinou trafi vedla a odchadza nasrany, ja ked idem do mesta kde to nepoznam, tak sa riadim bud nasimi forami, alebo zahranicnymi ako Tripadvisor. No dostat mily usmev od servirky je tu stale nadstandard, ale niekde uz to za tie roky pochopili, ze aj ked ma servirka kramy, alebo sa s nou rozisiel frajer, tak zakaznika to nezaujima, takisto ze nie kazdy je povinny ju za tu milost ohodnotit extra.
Len keby tie ceny v tych lepsich boli dostupne pre vacsi okruh ludi na SK a nie len zvyhodnene obedove menu.
Minule sme sa cestou z Tatier zastavili v http://www.kolibaupastiera.sk/?page=kontakt&lang=uk a aj ked nemam rad tieto gycove vyrezavane postavicky, tak jedlo bolo vyborne, obsluha prijemna a prostredie pekne. Ale musim sa tam zastavit este raz, lebo malokedy ma 2krat prijemne prekvapia na jednom mieste a po par rokoch sa to spravidla vsade pokazi.

Po, 16/01/2012 - 08:34 pivo

pivo Steiger a treska z Ryba Zilina.

Po, 16/01/2012 - 12:59 ja zase povazujem za vtipne:

ja zase povazujem za vtipne: Dobre vino z Race :)

Po, 16/01/2012 - 15:33 Mick, co je na tom vtipne?

Mick, co je na tom vtipne? Vazne, co konkretne? Ja som nikde nenapisal ze to vino sa pestuje v Raci, lebo to vlastne ani neviem kde sa pestuje. Ak chces aby tvoj prispevok mal nejaku informacnu hodnotu tak musis napisat nieco taketo: "ochutnal som od nich 3 druhy a nechutili mi. Doporucujem tieto znacky (za podobnu cenu)." Inak bude tvoj prispevok len v kategorii podpichovania a vysmievania.

Po, 16/01/2012 - 16:38 priemerne inteligentny clovek

priemerne inteligentny clovek pochopi, co som tym mal na mysli...a presne do tej kategorie som ho chcel zaradit...
Toto forum vdaka niektorym jedincom, uplne stratilo informacnu hodnotu, takze som sa pravdepodobne nakazil...dufam, ze som ta neurazil

Ut, 17/01/2012 - 00:08 Neurazil (keby som bol

Neurazil (keby som bol urazlivy tak by som tu nemohol byt uz davno). Snad bolo jasne ako som to myslel s tym vinom - slusna kvalita za 3 evri - takato kvalita za 3 evri je podla mna neuveritelna (ci na SK alebo inde vo svete). Schvalne, vyskusaj tu Ribessu (v izbovej teplote) a potom sem napis co si o nej myslis. Vsetky druhy co som od nich vyskusal hodnotim ako kvalitne stolove suche vina k jedlu. Stolove - pre mna znamena - vino na kady den a jednoduche (nie moc sofistikovane aby "zatienilo" jedlo). Jasne, ze som pil aj lepsiu kvalitu na SK, ale ta zacina od 6 evri a nahor. Btw, ked sme boli po navstevach tak nam nalievali take patoky (v podobnej cene ako to Villa vino Raca), ze som nikde nevypil viac ako jeden poharik, az mi "nadavali" ze robim americkeho machra a nepijem.

St, 18/01/2012 - 08:40 rado1

budes prekvapeny co vsetko sa vari v sarisi, si pozri ich stranku http://www.topvar.sk . Je to riadne domotane, totiz v Topolcanoch v byvalom pivovare je uz len distribucny sklad a administrativa a v sariskom pivovare sa varia piva pod firmou Pivovary Topvar a cele to zastresuje SabMiller.
Dalej by som doporucil celkom dobre ceske nepasterizovane pivo BERNARD http://www.bernard.cz/cs/index.shtml . Je to maly rodinny pivovar, na slovensku som ho kupil v Kauflande a dokonca v UK v Sainsbury's a Tescu.

St, 18/01/2012 - 09:25 amesk

Ked som bol v lete na Slovensku, pochutnaval som si na pive Bernard s cistou hlavou, nealko pivo. Urcite sa vyraba 10 ci 12-tka.,ale oproti O'douls alebo Sharps ma neporovnatelnu chut skutocneho piva. Asi vsetci mame zakodovane chute z detstva, ani mne nechutila treska tak ako si ju pamatam spred rokov, o vlasskom, ci francuzskom salate uz ani nehovorim. Pamatam sa na Pezinsky burciak, len pri pomysleni nan mi tresti v hlave. Ach, sladke vytriezvenie... Slovenske vina sa tesia vo svete vysokej poularite, ak sa nemylim nasa znacka vyhrala minuly rok prestiznu cenu v USA ( Kalifornia ?, neviem s istotou povedat, mas o tom nejake info ? Pamatam, ako Amici na mna vypliestali oci, ked som im dal ochutnat Tokajske samorodne( slusne odmietli, ze je vraj sladke) A ze vraj odbornici...

St, 18/01/2012 - 10:53 Gazda - "Slovenske vina sa

Gazda - "Slovenske vina sa tesia vo svete vysokej poularite" - toto si trochu prehnal, mas nejaky link na dokaz? Rad by som si o tom precital, takisto aj o tej vyhratej cene v Kalifornii. Ja som v usa v obchode este slovenske vino nevidel, ani nasu slivovicu ci ine palenky. Mavali Topvar a Bazant ale Topvar prestali dovazat a Bazant co tu predavaju je obvykle stary (ma usadeninu) a trochu drahsi ako podobne nemecke pivo (bez usadeniny). Sladke ani polosladke vina nepijem tak asi na ten Tokaj by som mal podobny nazor ako ti amici.

St, 18/01/2012 - 15:29 amesk: raz som sa dostal k

amesk: raz som sa dostal k vinu z race a bol to hnus, lacny smejd...ja osobne som pivar, ale dobre vino k jedlu mozem...

Osobne ma prekvapili vina chatoux (neviem ako sa to pise a googlit sa mi nechce) Topolcianky, Cabernet Savignon rose 2009, 2010, cena pod 4eur a ako spravny patriot, komplet Reva Bojnicky :)
Inak som rozmaznany a uprednostnim Mrvu a Stanka, ale to je cenovo niekde inde...
Z lacnych francuzkych milujem Cahors cena tiez pod 4 eur, ale vo Francuzku(tazke silne cervene)
A k tym sladkym vinam, tiez nemusim, no to neznamena, ze ked niekto urobi sladke vino, ze sa tomu nerozumie..-vid vsetky ladove a slamove vina, alebo francuzky sautert, zas treba googlit a ja som lenivy jak hovado :))francuzi ho maju radi k foie gras...
Pre mna top spicka medzi vinami Brunelo di Montalcino, ale to su len moje chute...

St, 01/02/2012 - 09:21 Mick, vidis, ze dokazes

Mick, vidis, ze dokazes napisat aj viac ako 1-2 riadky :-)
Suhlasim s chatoux Topolcianky aj s Mrva&Stanek, tiez dobry je Matysak. Viem ze aj sladke vina mozu byt kvalitne, napr aj teraz mi moji Moravaci doniesli jedno take biele - specialna seria 0.5L flaska, buket jak hovado - ale ta sladkost mi tam vadila tak som vypil len 1 poharik. V usa francuzske vina obycajne nepijem lebo su predrazene - rovnakej kvality talianske alebo spanielske stoja aspon o 30% menej. Talianske mam rad montepulciano, dolcetto, barolo, primitivo, sangiovese, pinot grigio a aj lahke lambrusco (nejako neviem prist na chut chianti). Aj australsky lindeman's je ok. Vsetky tieto su drahsie a preto je dobre ich vypit hned po otvoreni (s priatelmi) - ked pijem len sam, tak si dam stolove a ked niekedy nan v chladnicke zabudnem a ho nedopijem, tak mi potom nie je luto ked skonci vo vylevke.
Nie je az take tazke kupit kvalitne vino ak zaplatis viac, ale najst lacne a (relativne) kvalitne to uz je vykon. Jasne ze nebude take sofistikovane ale ako stolove vino na kazdy den je ok. V usa pijem toto stolove spanielske (link), robia aj cervene, za 5 dolcov, jednoduche a suche, pripomina mi to malvaziju a crno z jadranu.
http://wine-scamp.com/2011/03/18/tasting-rene-barbier-mediterranean-whit...

tu je dobra webka na hodnotenia piv, tu je ten celkom slusny genesee co som spominal v inej teme, ale mozno si tam napisat aj ine znacky do okienka, topvar, bazant,... a aj saris
http://beeradvocate.com/beer/profile/302/41422

St, 08/02/2012 - 04:10 western,Bernard poznam.vo

western,Bernard poznam.vo velkosklade,kde doplnam zasoby ho maju.Premium,s drotenym stuplom.je to naozaj vyborne,"huste" pivo.stoji vsak 2.99$,takze Krusovice za 2.19$ maju prednost... :)

mrkol som tu stranku Topvaru,nevedel som,ze aj Gambrinus patri do tejto "rodiny".nejaky Master a Redds's,to nemam ani sajnu co to je.
je to skoda,ze topolciansky pivovar takto dopadol.ja pochadam z oblasti,ktora susedi s Topolcanmi,Topvar bol u nas odjakziva vsade.

nenariekam,ze niektore slovenske pivovary prevzali zahranicne spolocnosti.napriklad Corgonu a Martineru jednoznacne prospelo prevzatie Heinekenom.zvysila sa kvalita.
ale Topvar??? toto pivo okolo roku 2000 ziskavalo ocenenia na domacich aj medzinarodnych potravinarskych/pivovarnickych vystavach.porazalo Bazant aj ceske piva(netrepem,da sa zistit)
potom vsak prisla doba,ze Topvar a Steiger zostali jedine cisto slovenske pivovary.stazovali si,ze v konkurencii Heinekenu a SAB sa im tazko "dycha"...

...volakedy sa pivovary chvalili a boli hrde nato,ake maju vlastne receptury,aku vodu cerpaju zo svojich vlastnych studni atd.
teraz,v ramci znizovania nakladov budu giganty ako Hurbanovo a Saris paskovat do flias 6-7 znaciek piva a chuj tam s vodou a receptami...skoda.co uz...